ULTRAVİYOLE VİCUT MASAJ ALETİ

Sıfır Ürün
herhangi bir şey

İlan Sahibi Bilgileri



İzmir
İlan Açıklaması

MASAJ ALETİ         130.00 TL

5 TL FARK İLE KAPIDA ÖDEMELİ  GÖNDERİLİR

Yoğun yağ bölgeleri için darbe noktası

90 - 180 - 270 derece dönen kafa

Baş kısmından, vücudun değişik bölgeleri için

oluşturulmuş tırtıllı yüzeylerle uygulama yapılır

NOKTASAL MASAJ YAPABİLME ÖZELLİĞİ

Yoğun yağ bölgeleri için darbe noktası
90 - 180 - 270 derece dönen kafa
Baş kısmından, vücudun değişik bölgeleri için oluşturulmuş tırtıllı yüzeylerle uygulama yapılır
 

Bakıldığında gerçek bir Akupunktur uygulaması değildir. Fakat aynı etkiyi göstermektedir. Vücudun uyarı noktaları masaj yaparak aynı akupunkturdaki etkiyi iğnesiz ve acısız olarak sağlamaktadır. Böylece vücut sinir sistemi ve sinir uçlarını harekete geçirerek kan dolaşımını düzenler.

 

MASAJIN KASLARA OLAN ETKİSİ
Kaslar yaklaşık olarak vücut ağırlığının yarısını teşkil ederken kan dolaşımınında büyük bir kısmını kullanırlar.kasılma gevşeme faaliyetlerini merkezi sinir sistemi kontrolünde motor sinirler vasıtası ile yaparlar.kasılıp gevşeyerek bir pompa gibi çalışırlar. İnaktive kaslar atrofiye uğrarlar. Kaslara masaj yolu ile uygulanan ritmik faaliyet inaktive atrofisinin önlenmesine yardımcı olur.İnaktiv kaslarda dolaşım yetersiz olduğundan besin maddelerinin girişi ve atık maddelerin atılımıda azalır. Masaj yolu ile bu kaslar çalıştırıldığında dolaşım hızlanarak birikmiş atık maddeler uzaklaşırken besin maddelerinin girişi sağlanır.Masaj yapılan kaslar kendilerini çabuk toparlarlar. Kas zayıflıkları ve kas gevşekliğide önlenmiş olur.Kasın reaksiyon kabiliyeti artar ve kuvvetlenir. Bağdokusu sistemine yapılan masaj kaslar ve çevre ligamantleri için çok iyi tesirler meydana getirir. Bağdokusu iltihabı veya diğer hastalıkların tedavisinde tavsiyeye şayandır.

Eklemlere uygulanan bilinçli bir masaj,hareket kabiliyetini korur ve hareket azalmasını önler.Eklem ligamentlerinin zayıflıklarında aktif ve pasif cimnastik ve masaj ile başarılı tedavi yapılabilir.Yumuşak doku yapışıklıklarının çözülmesini,kısalmış tendonların uzamasını sağlar.

MASAJIN DOLAŞIM SİSTEMİNE ETKİSİ
Masaj yolu ile kan ve lenfa sistemlerinde ve onlar yolu ilede kalbin çalışmasının mekanik olarak ayarlanması sağlanır.kalbin tazyikini sağlayan kalp adalelerinin bütün vücuda kan pompalamasını düşünürsek,kalp hiç bir yardım görmeden temiz kanın periferde kirli kana dönüşerek,tekrar kalbe dönmesi gibi büyük dolaşım ve bu kirli kanın temizlenmesinin temini içinde küçük dolaşımın sağlandığını düşünür isek yapılan masajın kalbe ne büyük yardımı olacağını anlarız.

 

·         Venöz kan dolaşım sistemi şöyle çalışır:

**Büyük venlerin kapakçıkları vardır.Bu kapakçıklar kirli kanın yalnız kalp istikametinde ilerlemesini sağlar.
**Kas hareketleri ve kas tonusuda kanın venler içinde temizleyici sistem istikametinde çalışmasını sağlar.
**göğüs kafesi nefes alındığı zaman bilinen fizyolojik olaylar nedeni ile venlerdeki kirli kanın emilmesini sağlar.

Bu nedenle masaj hareketleri venöz kan ile lenfler muhtevasının kalbe ulaştırılmasını sağlamak için kalp istikametinde yapılmalıdır.

MASAJIN DERİ ÜZERİNE OLAN ETKİSİ
İnsan derisi yapısı itibarı ile masajın etkilerini alma ve vücudun içkısımlarına yaymada son derece gelişmiş durumdadır.Derin tabakalar içinde bulunan vasküler sinirsel yapılar vasıtasıyla masaj etkisinin
yayılmasına imkan verir.

Masaj yolu ile ekzokrin bezlerden salgılanan yağ sekresyonu ve terleme
artar.Sebase bezlerinin daha fazla sebum salgılaması sonucu deri yumuşar.Esnekliği ve sağlıklı görünümü artar.

Küçük atardamarlar ve kılcal damarlar genişleyerek kan miktarını artırarak deriye daha fazla
kan gelmesini sağlarlar.bu fazla kan hücumu ile derinin fonksiyonları artar. Masajın kaslara ,eklemlere, çevre ligamentlere, kemiklere sindirime ve deriye olan etkileri barizdir.

Ancak masajın etkili,faydalı ve bilimsel olabilmsel olabilmesi için insan vücudunun yapısı ve parçalarını,hareketlerini iyi bilen eğitimli kişiler tarafından yapılması gerekir.Bu bilgiler kas ve kas doğrultusunu,tendonları ve yapıştıkları yerleri,kan ve lenf damarları yapısı ve akış yönlerini kapsamalıdır.İltihap,ödem ve konjesyonun çeşitli safhaları ve bunları artıran ve azaltan faktörlerin bilinmesi
gerekmektedir.

Masaj uygulanmasının sakıncalı olduğu durumlarda vardır.Masajın kontraendike olduğu durumlar uygulayan kişi tarafından bilinmez yada gözardı edilir ise faydalı etkileri yerine tehlikeli durumlarla
karşılaşılır.

 

Düşük Seviyede Kullanılması Tavsiye Edilen Durumlar:


Nevroz durumu ,uykusuzluk, baş ağrısı,diş ağrısı, yüksek tansiyon, şok, kabızlık, idrar kaçırma ,öksürük, mide ve karın ağrıları, jinekolojik (kadın hastalıkları) lumbago,sırt ve omuz ağrıları,romatizma,kireçlenme ve eklem ağrılarında .

 

 

Selülit Nedir?

SELÜLİT: Bayanların vücutlarının belirli yerlerinde dolaşım, lenfa dolaşımı,hormonal bozukluklar ile vücut metabolizması dengesinin bozulmasına bağlı olarak,deri konjekti vasında su birikmesi ile, su birikmesine paralel olarak yağ birikintilerinin meydana gelmesi halidir.

Selülit´e Fransızlar ´´selülite´´ derler. Selül=Hücre , İte=Enflamasyon yani iltihap manasına gelir.Bu durumda hücre iltihabı anlamına gelen bir deyiş oluyor.

Aslında selülit´te iltihap yoktur.Buradaki hücrelerin yağ produksiyonunu muhafaza etmesi, bu yağlarında yıllar geçtikçe sertleşerek vücudun estetik görünüşünü, cildin tabii gerginliğini bozması halidir.

Bu birikintiler vücutta hareketsiz madde birikimi olarak lokal bazı noktalara yerleşir.

Selülit bize göre bir hastalıktır.Bu hastalık; genelde bayanlarda görülür.

Menapoz öncesi, Menapoz esnasında, Menapoz sonrasında, Hamilelik esnasında ve sonrasında.
Bayanlar bu hastalığın vehametini bilirler. Çünkü bu dönemde vücut çok fazla hormonel değişimler yaşar. Buna bağlı olarakta vücutta su birikmesi ve onu takip eden yağlanma barizhale gelir.

SEBEPLERİ:

* Çalışma ve yaşama rejimlerinlerindeki hareketsizliklerde,

* Beslenme bozukluklarında,

* Kontipasyona bağlı durumlarda,

* Batın gazlarına bağlı durumlarda,

* Diabet ve gizli diabetlerde,

* Sinirsel hastalıklarda,

* Toksik durumlarda ve enfeksiyonlarda,

* Kılcal damar bozukluklarında,

* Venöz bozukluklarında,

* Lenfa dolaşımı bozukluklarında,

* Kalp yetmezliklerinde,

* Abortuslarda ( Düşük )

* Doğum kontrol hapları kullanılması veya ani kesilmesi hallerinde,

* Hamilelik sonrasında,doğuma bağlı durumlarda,

* Over hastalıklarında ve regl bozukluklarında,

* Endokriner sebepler

ÇEŞİTLERİ:

Selülit iki yada üç parmak arasında muayene edildiğinde farklılıklar gösterir.

Bu farklılıklar selülit´i ; YUMUŞAK SELÜLİT ve SERT SELÜLİT olarak ayrılmasını sağlar.

YUMUŞAK SELÜLİT:

·         Çok doğum yapan ve doğum öncesinde ve sonrasında jimnastik yapmayan, hamilelik esnasında çok kilo alan hanımlarda.

Çok zaman dengesiz beslenme sebebi ile kilo alan ve bu kilolarını çabuk vermek için yine Sağlıksız diyet yapıp kısa sürede zayıflayan ve ve bunu hayatında kısa periodlarla tekrar edenhanımlarda ,Menapoz yaşı 40-45 olan Türk ve sıcak iklim hanımlarında çok görülmektedir.

Bu tip selülit hanımlar sırt üstü yattıklarında her iki yana yayılır.Yan pozisyonda yattıklarında yatılan tarafa doğru toplanır.

SERT SELÜLİT:

Dış deri biraz derince olarak iki veya üç parmak arasına alındığında narenciye kabuğu gibi bir görünüm mevcuttur. Çoğunkukla hamilelik esnasında ve sonrasında jimnastik yapmamış , hamilelelik esnasında hamilelik korsesi kullanmamış, ayrıca lohusalık süresince de lohusalık korsesi kullanmamış, karın kaslarını kuvvetlendirecek çalışmalar yapmamış hanımlar abdominal bölgelerinde çatlaklıklar görülür. Bu çatlaklıklar; aynı zamanda uyluk ön yüzeyinde de görülebilir. Buradaki görüntü portakal kabuğu gibi olmayıp su yolu gibi parlaklıklar halindedir.

Sert selülitlerde yumuşak selülitlerden farklı olarak cilt sıkıdır.Tabii cilt elastikiyetini kaybetmiştir. Genelde sert selülitlerdehiçbir pozisyonda selülitli deri bölgesi sarkmaz veya bir bölgede toplanmaz. Selülitli kırk ve yukarı yaşlarda hanımlar diz ve bacak ağrılarından şikayet ederler.Bu ağrıları romatizmal ağrılar olarak kabullenmişlerdir.


SELÜLİTİN TEDAVİSİ

*Jimnastik, yürüyüş, yüzme ve hareket tedavisi
*Tuzsuz dengeli beslenme, düşük kalorili diyet tedavi
 özellikle
*Fizik tedavi; Elektroterapi-Hidroterapi, Lazerterapi, Ozon Tedavisi
*Akupunktur
*Mezoterapi